Massanassa aprova en reciclatge de cartó i suspén en envasos de plàstic

Segons les dades publicades per Ecoembes en 2019 Massanassa reciclà 10,3 kg d’envasos de plàstic i metall, un kilo per baix de la mitjana de la comarca de l’Horta Sud i 12,2kg de paper i cartó, 1,3kg més que en el conjunt de la comarca.

L’estudi facilitat per Ecoembes afirma que en Massanassa existixen 40 punts de reciclatge d’envasos de plàstic (el contenidor groc) i 45 de paper i cartó (contenidor blau). Alguns dels punts on existix contenidor blau i no groc són la porta del restaurant del Poliesportiu, la porta de l’Institut o la intersecció entre els carrers Favara i Alqueria de Sòria. En este últim cas el PSPV-PSOE demanà per escrit que es completara l’illa de contenidors amb la incorporació del contenidor groc que falta, sense que a dia de hui l’equip de govern haja atés la proposta.

Altres posibles causes de la diferència de resultats entre el plàstic i el cartó són l’existència d’un servici puntual de recollida de grans cartons per a alguns comerços o la recurrent avaria de contenidors de plàstic com és el cas del de la Plaça de la Baixaeta, que estigué mesos sense poder ser utilitzat pel veïnat.

Reciclar i reciclar bé
Cap destacar l’elevat percentatge de residus ‘impropis’ que arriben als contenidors de reciclatge, que són aquells que la gent deixa en contenidors equivocats bé perque no es poden reciclar (el cas dels plàstics durs PVC, que no s’han de tirar al groc, per exemple), i que en Massanassa és del 28,7%, mentre que el poble veí de Catarroja reduïx este porcentatge fins al 25,8%. Igualment cal destacar que Alfafar supera a tots els municipis de la comarca en quant a reciclatge tot i que registra més d’un 35% de residus impropis.

Font 1: https://www.ecoembes.com/es/ciudadanos/envases-y-proceso-reciclaje/reciclaje-en-datos/barometro

Font 2: https://www.levante-emv.com/horta/2020/05/21/alfafar-lidera-reciclaje-comarca/2013564.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

E39FCB19-AA3F-477C-BA35-2A7ACB16AE20
Contenidor cremat des de fa anys en l’Avinguda principal de Massanassa

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s