Massanassa present com a comunitat portadora del Toc Manual de Campanes

Text escrit per Fernando Ribes, membre de la Colla de Campaners.

En abril de 2021 el Ministeri de Cultura presentava la candidatura del Toc Manual de Campanes per a que l’UNESCO ho declare Patrimoni de la Humanitat, iniciativa impulsada des de la societat civil per Hispania Nostra i les associacions de campaners.

Aplegant ya la proximitat del moment, la dessetena convenció de l’UNESCO per al Patrimoni Immaterial serà en Rabat (Marroc) durant la semana del 28 de novembre. Allí serà a on es decidixca la nostra candidatura per lo que anem a desenrollar varis events per a promocionar esta.

Este passat dumenge en un acte de promoció davant el President de la Generalitat i l’Embaixador d’Espanya en l’UNESCO es protocolizà una presentació en les “comunitats portadores” d’este Ben Immaterial Cultural, entre elles i com a referent: Massanassa, que conta des de fa décades en una Colla que ha heretat i transmet esta tradició que forma part de l’idiosincràsia de la nostra localitat.

Des dels mestres campaners, als antics serens, s’ha transmés esta tradició portada a terme ara per la Colla de Campaners en una consueta i calendari propi i original del nostre municipi. En estos moments pretenem reivindicar el seu valor com Ben Immaterial Cultural i com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat en l’UNESCO junt en el restant de campaners del món realisant actes d’exposició i informació davant la reunió i pròxima declaració de la comissió de l’UNESCO.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s