Massanassa anuncia el seu programa per a les Festes de Sant Joan 2019

Massanassa dóna inicis a les seues festes patronals en honor al Santíssim Crist de la Vida a partir d’aquest cap de setmana. Els carrers de la localitat es tornaran a omplir un any més de vida amb tota la programació que ha organitzat l’Ajuntament per als pròxims dies. Moros i Cristians, tradicions, música i activitats infantils s’entremesclen en els més de 100 actes que es realitzaran en les pròximes setmanes, que tindran el seu culmen el dia 24 de juny amb la festivitat de Sant Joan.

Els actes oficials de les festes s’iniciaran el dijous 13 de juny amb l’Entrada ‘falsa’ de Moros i Cristians des de la plaça de les Escoles Velles sobre les 20.30 hores. Els acompanyaran en el recorregut la Xaranga l’Atropello. En concloure la desfilada al punt de partida, s’inauguraran les carpes festives. El divendres 14 de juny s’iniciaran les activitats per als més xicotets amb un teatre escolar en l’EMT Infantil, una obra que portarà per nom ‘Un lloguerd’espant’, representació que es repetirà el dissabte 15 al matí.

La festa s’apoderarà de Massanassa a les 23.00 hores. La plaça de les Escolles Velles ha sigut el lloc triat per a fer la Presentació de les festes de Sant Joan 2019, amb un espectacle de màgia i música que comptarà amb el mag Yunke i el grup Les Divines. Els festejos s’allargaran fins a ben entrada la nit amb una discómobil.

El dia 15 es reserva per a la celebració de la Gran entrada Mora i Cristiana, que s’iniciarà des de la plaça de l’Església a la 20.00 hores recorrent les diferents vies de la ciutat. La música del tabalet i la dolçaina obriran la comitiva del Bando Moro on participaran la Comparsa Mora Alzayan’s de Carcaixent, la banda de música ‘la valladina’ de Vallada, l’espectacle ‘El sueño del capitán’, les esquadres d’homes i dones de la Filà Mora Manzil Nasr, l’agrupació musical l’Atropello, el ballet Haretek i la banda de música del Centre Instructiu i Musical de Massanassa. Després del Bando Moro desfilarà el Bando Cristià amb la Filà Cristiana Els Ho.mu.Fes del Cabanyal, la banda musical ‘la valladina’ de Vallada, el ballet Torres de Guerra, l’esquadra de guerrers i guerreres de la Filà Cristiana ‘Els Forquetes’, la banda musical ‘D’aki P’aya’ de Benetússer i l’espectacle Gladius Ignis. Tancarà l’entrada la Capitania 2019 amb la Capitania i Filà Cristiana ‘El Cid’ amb les seues dames, l’espectacle Atrium, el ballet cristià ‘Vidrieres’, l’esquadra de xiquets, dones i homens de la Filà Cristiana ‘El Cid’ i la banda de música Unió Musical Santa Cecilia de Castellar-Oliveral.

La festa seguirà el dissabte a les 23.30 hores amb l’emblemàtica Orquestra Montecarlo en la plaça de les Escoles Velles. L’ambient festiu prosseguirà el diumenge a partir de les 10.00 hores amb la VII Encontre de Ceràmica de Massanassa en el poliesportiu municipal i activitats per als més xicotets. Sobre el mig dia, començaran a congregar-se al voltant de les instal·lacions esportives veïns i veïnes de la ciutat per a participar en el tradicional Festival de Paelles. Després del menjar, la nota de color la posarà el ‘Festival Holi: l’Índia és vist de colors’ amb l’exhibició de balls de Bollywood i l’Associació de Danses Ètniques Peus Nus. A la nit, la plaça de les Escoles Velles acollirà el Festival de Bandes de Música de Sant Joan a les 22.00 hores amb la Banda de Música ‘Els majors de l’Horta Sud’ i la Banda de Música del Centre Instructiu i Musical de Massanassa.

Durant la setmana se succeiran els actes culturals amb parcs infantils, espectacles d’animació, sopars populars per a jubilats i pensionistes, activitats culturals i tots els dies s’entregaran orxata i fartons als ciutadans en diferents punts de la ciutat. El dissabte 22 de juny tornaran les desfilades sobre les 19.00 hores amb la Gran Cavalcada de Sant Joan, el diumenge a les 20.00 hores es realitzarà l’Ofrena de Flors i a mitjanit tindrà lloc la Cremà de la Foguera de Sant Joan 2019.La programació finalitzarà la jornada del 24 de juny, el dia gran de les festes amb tots els actes litúrgics durant la festivitat de Sant Joan amb una despertada a les 08.00 hores, la solemne missa en honor al Santíssim Crist de la Vida, la mascletà a les 14.30 hores, l’Enramada de la Murta i la tradicional processó de la imatge pels carrers de la ciutat. Amb l’entrada del Crist al temple el cel s’il·luminarà amb un castell de focs artificials que posarà el punt i final als actes festius.

PROGRAMA DE FESTES DE SANT JOAN 2019

DIJOUS 13 DE JUNY

20’30 h: Eixint de la plaça de les Escoles Velles, ENTRADA «FALSA» DE MOROS I CRISTIANS, acompanyats per la Xaranga l’Atropello

22’00 h: Plaça de les Escoles Velles, INAUGURACIÓ DE LES CARPES FESTIVES

DIVENDRES 14 DE JUNY

11’00 h: Auditori Municipal TEATRE MATINÉ ESCOLAR: «UN LLOGUER D’ESPANT» per l’EMT INFANTIL.

23’00 h: A la Plaça de les Escoles Velles, PRESENTACIÓ DE LES FESTES DE SANT JOAN 2019 i a continuació GRAN ESPECTACLE MÀGIC I MUSICAL amb «YUNKE» i «LAS DIVINAS «, al finalitzar DISCOMÒBIL

DISSABTE 15 DE JUNY

19’00 h: Auditori Municipal TEATRE FAMILIAR: «UN LLOGUER D’ESPANT» per l’EMT INFANTIL. Les invitacions es poden retirar en la Biblioteca Pública Municipal

20’00 h: A la Plaça de l’Esglèsia, inici amb dos eixides de trò, de la GRAN ENTRADA MORA I CRISTIANA.

El tabalet i la dolçaina obriran el desfile

BANDO MORO

• Cartell bando moro

• Comparsa Mora ALZAYAN’S de Carcaixent

• Banda música «la valladina» de Vallada

• Espectacle «El sueño del capitán»

• Estandart de la fila mora: «MANZIL NASR»

• Esquadra d’homens de la Filà Mora MANZIL NASR.

• Esquadra de dones de la Filà Mora MANZIL NASR.

• Agrupació musical l’Atropello

• Ballet Haretek

– Estendard de la Filà Mora IBN-AL ABBAR

– Esquadra de dones de la Filà Mora IBN-AL ABBAR

– Esquadra d’homens de la Filà Mora IBN-AL ABBAR

– Banda de música del Centre Instructiu i Musical de Massanassa

BANDO CRISTIÀ

• Cartell bando Cristià

• Filà cristiana: Los Ho.Mu.Fes del cabanyal

• Banda musical «La Valladina» de Vallada

• Ballet Torres de Guerra

• Estendard de la Filà Cristiana «LES FORQUETES»,

escortat pels guerrers més menuts.

• Esquadra de guerreres de la Filà Cristiana.

«LES FORQUETES»

• Esquadra de guerrers de la Filà Cristiana.

«LES FORQUETES»

• Banda musical «D´aki P’aya» de Benetússer.

Espectacle «Gladius Ignis»

CAPITANIA 2019

• Plataforma amb el cartell de la Capitania Cristiana, el Estendard de la Capitania i el de la Filá Cristiana «El Cid», també en dames repartint díptics dels Caballers del Cid.

• Boato

• Carro en pedres arrossegat per bous

• Plataforma de l’espectacle Atrium

• Dames portadores d’estendards

• Dos genets cristians

• Escuadra de xiquets guerrers de la Filá El Cid

• Boato

• Ballet cristià «Vidrieres»

• Carrossa de càrrec amb la Capitana Cristiana

• Escuadra de guerreres de la Filá Cristiana «El Cid»

• Escuadra de guerrers de la Filá Cristiana «El Cid»

• Banda de música Unión Musical «SANTA CECILIA» de Castellar-Oliveral

Itinerari

Eixida des del carrer del Calvari seguirà el següent itinerari: Plaça de l’Església, Antic Regne de València, Francisco Nacher Pons, Comtes de Trigona, Pi i Margall, Constantí Llombart, Orba i finalitzarà en Francesc de Vinatea

23’30 h: A la Plaça de les Escoles Velles, «ORQUESTA MONTECARLO», al finalitzar DISCOMÒBIL

DIUMENGE 16 DE JUNY

10’00 h: Al Poliesportiu Municipal, VII ENCONTRE DE CERÀMICA A MASSANASSA, amb tallers per a tots els públics.

11’00 h: Al Poliesportiu Municipal, PARC INFANTIL per a tots els xiquets i xiquetes.

13’00 h: Al Poliesportiu Municipal, FESTIVAL DE PAELLES. (l’Ajuntament oferirà tot «l’arreglo» per a la paella: arròs, verdura, sal, oli, carn, safrà, etc. És imprescindible inscriure’s en la Biblioteca Pública Municipal, fins el dia 12 de juny pel matí. Donatiu d’1 euro per persona a benefici de l’Associació Espanyola de Lluita contra el Càncer).

16’00 h: Al Poliesportiu Municipal, FESTIVAL HOLI: INDIA ES VIST DE COLORS, amb exhibició de balls de Bollywood, per l’Associació de Danses Ètniques Peus Nus (cal inscriure’s a la Biblioteca Pública Municipal o en el Casal Jove)

22’00 h: A la plaça de les Escoles Velles FESTIVAL DE BANDES DE MÚSICA DE SANT JOAN, amb la participació de la BANDA DE MÚSICA «ELS MAJORS DE L’HORTA SUD» i la BANDA DE MÚSICA DEL CENTRE INSTRUCTIU I MUSICAL DE MASSANASSA

DILLUNS 17 DE JUNY

17’00 h: Al carrer Pare Ignasi Casañ (junt al Casal de la falla l’Alqueria), PARC INFANTIL, per a tots els xiquets i xiquetes.

18’00 h: Al carrer Pare Ignasi Casañ (junt al Casal de la falla l’Alqueria), ORXATA I FARTONS

19’30 h: a la Biblioteca Pública Municipal, BENVINGUTS A LA LECTURA

23´00 h: A la plaça de les Escoles Velles, Cine d’Estiu amb la projecció de la pel·lícula «BOHEMIAN RAPSODY»

DIMARTS 18 DE JUNY

17’00 h: A la Plaça de les Escoles Velles, ESPECTACLE INFANTIL D’ANIMACIÓ DE CARRER, per a tots els xiquets i xiquetes.

18’00 h: A la Plaça de les Escoles Velles, ORXATA I FARTONS

19’00 h: A la Sala d’Exposicions de l’Auditori Municipal «Salvador Seguí», inauguració de l’EXPOSICIÓ D’ARTISTES LOCALS

22’00 h: A la plaça de les Escoles Velles, SOPAR POPULAR (en homenatge als Jubilats i pensionistes de Massanassa).

23´00 h: A la plaça de les Escoles Velles, Espectacle musical amb l’actuació de «PACO CALONGE»

DIMECRES 19 DE JUNY

17’00 h: Al Parc Camp de Túria, PARC INFANTIL, per a tots els xiquets i xiquetes.

18’00 h: Al Parc Camp de Túria, ORXATA I FARTONS

21’30 h: A la Plaça de les Escoles Velles, PLAY BACKS DE LES FALLES

24’00 h: A la plaça de les Escoles Velles, DISCOMÒBIL

DIJOUS 20 DE JUNY

17’00 h: A la Plaça del País Valencià, PARC INFANTIL, per a tots els xiquets i xiquetes.

18’00 h: A la Plaça del País Valencià, ORXATA I FARTONS

22’30 h: A la plaça de les Escoles Velles, Espectacle Musical MASSANASSA BALLA, organitzat per l’academia de ball GIROS

24’00 h: A la plaça de les Escoles Velles, DISCOMÒBIL

DIVENDRES 21 DE JUNY

22’00 h: A la plaça de les Escoles Velles, SOPAR POPULAR

23’00 h: A la plaça de les Escoles Velles, GRAN NIT DE MENTALISME i MÚSICA amb l’actuació de TONI PONS i l’Orquestra La Máxima.

DISSABTE 22 DE JUNY

10’00 h.: Eixint del Parc Camp de Túria, EXCURSIÓ PEDAGÒGICA I PASSEIG EN BARCA PER L´ALBUFERA

19’00 h: Eixint del Carrer de la Font Cabilda, GRAN CAVALCADA DE SANT JOAN, encapçalada pels GEGANTS I CABUTS i el CARRO DE LA MURTA i la participació de les animacions de carrer de PEQUE RADIO i l’espectacle de THE WOLVES. En ella participaràn totes les entitats socials i festives de la població. L’itinerari serà l´habitual.

22’00 h: A la plaça de les Escoles Velles, SOPAR POPULAR

23’00 h: A la plaça de les Escoles Velles, actuació de l’Orquestra NEXUS

DIUMENGE 23 DE JUNY

20’00 h: Eixint del Parc Camp de Túria, Tradicional OFRENA DE FLORS, que seguirà l’itinerari habitual. Al finalitzar l’acte, es prega a les entitats col·laboradores i públic en general que no abandonen la plaça perquè la Colla de Campaners de la localitat tocarà el popular «Repic del Vespre», en col·laboració amb la Colla Despertades de Massanassa.

23’00 h: Plaça País Valencià, GRAN REVETLA amb l’actuació del GRUP LOS ROPER

24’00 h: A la plaça del País Valencià CREMÀ DE LA FOGUERA DE SANT JOAN i focs artificials.

01’00 h: A la plaça del País Valencià GRAN GRAELLADA DE LLONGANISSES I BOTIFARRES per a tots els veïns.

DILLUNS 24 DE JUNY

08’00 h: DESPERTADA per la Colla Despertades de Massanassa, acompanyats per A Quatre Quaranta

12’00 h: A la Parroquia de Sant Pere, SOLEMNE MISSA oferida al SANTÍSSIM CRIST DE LA VIDA. La celebració estarà acompanyada per l´Orfeó Polifònic de Massanassa

14’15 h: Eixint de la Plaça de la Constitució fins l’Avinguda de Josep Alba Alba, LA TRACA CORREGUDA (recuperació de la tradició a iniciativa de la Colla Despertades)

14’30 h: A l’avinguda Josep Alba Alba GRAN MASCLETADA a càrrec de la pirotècnia Europlà

20’00 h: Tradicional ENRAMADA DE LA MURTA, pels carrers de l´itinerari habitual de la processó, a càrrec de la Penya El Carro.

21’00 h: En la plaça de l’Esglèsia, concentració de les Confraries i Entitats per organitzar la processó.

22’00 h: Inici de la tradicional PROCESSÓ al Santíssim Crist de la Vida, amb la participació de totes les confraries acompanyades de les seues andes corresponents. A l´entrada del Santíssim Crist de la Vida en l´Església es dispararàn focs artificials a càrrec de la pirotècnia Europlà.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s