Rècord de contenidors de fem sense tapa en Massanassa

Queixes ciutadanes i polítiques s’acumulen mentre el número de contenidors sense tapa que té Massanassa creix sense control. O al menys sense una solució ràpida. Una de les queixes més recurrents entre el veïnat és que els contenidors trencats estan durant dies i  fins i tot setmanes sense que ningú pose remei.

Tres són els principals problemes que s’acumulen: el trencament de les tapes, els forats i clavills que arriben a provocar que s’escapen bosses i líquids per la base dels contenidors o el trencament dels pedals de les poques unitats que utilitzen este sistema.

Cal destacar que, segons el contracte vigent entre l’Ajuntament i VARESER SL, tots els contenidors haurien de ser de metall i amb pedal per a obrir-los i que, també segons el contracte, tant els de reciclatge com els de RSU (Residus Sòlids Urbans) s’han de netejar cada 15 dies en estiu i cada mes en hivern i han d’estar lliures de pintades, un servici pel qual tots els veïns paguen i que practicament mai es presta. No obstant, l’equip de govern (PP-Cs) mai ha iniciat un procediment sancionador contra l’empresa per tots estos pressumptes incompliments. Altres punts que generen queixes habituals són el Carrer de Sant Miquel a l’altura de la Plaça del País valencià, on els contenidors soterrats duen anys trencats o el Polígon Industrial, on no hi ha cap en bon estat.

Alguns dels carrers afectats per la falta de tapes o per pedals avariats i forats per on escapen bosses i olors són els carrer de Sant Pere, la Creu, Plaça Baixaeta, Plaça Constitució, tres punts de l’Avinguda Blasco Ibáñez, dos del Carrer 9 d’Octubre, Carrer Joanot Martorell, Pare Ignasi Casany o Partida del Divendres. Un punt destacable i que també ha generat molèsties és el de la desaparició d’un contenidor al Carrer Sant Joan, degut a un acte vandàlic ja fa alguns dies i que encara no s’ha reposat.

Recentment, des de l’Associació de Veïns s’ha exigit el compliment del contracte i que tots els contenidors tinguen pedals (https://www.hortanoticias.com/los-vecinos-de-massanassa-piden-nuevos-contenedores-con-pedal-para-evitar-tocar-la-tapa-con-las-manos/). Per la seua part el PSPV-PSOE també ha reclamat de manera oficial la reparació inmediata de tots els contenidors trencats per a evitar un problema de salut pública.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s